Netanyahu’nun sağ kolundan skandal açıklama: ‘Terörist üssü vurduk’ dedi daha sonra açıklamayı sildi

İşgalci İsrail Filistin’de büyük bir katliam yaparken hastaneye yapılan saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra, İsrail tarafından Baptist Hastanesi’ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

KATLİAMI KABUL ETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, İsrail’in Gazze’deki Baptist Hastanesini bombalayarak 500 sivili öldürdüğünü kabul eden bir tweet yayınladı ancak sonrasında bu paylaşımını sildi.

Naftali, İsrail ordusunun bir “terörist üssünü” vurduklarını düşündüklerini bildirdi. Soykırımı açıkça kabul eden İsrailli sözcü daha sonra paylaşımını sildi.

SUÇU HAMAS’A ATTI

Naftali yaptığı paylaşımda hastaneyi İsrail’in vurmadığını ifade ederken “İslami Cihad Gazze’de bir hastaneyi bombaladı. İsrail’e bir roket yağmuru yağdırdı ve bunlardan biri yanlış ateşlendi ve bir hastaneyi vurarak yüzlerce kişiyi öldürdü.” ifadelerini kullandı.

,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı konu ile ilgili paylaşım yaptı.

Yapılan açıklamada

“İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalanmasının hemen ardından, “İsrail Hava Kuvvetlerinin, Gazze’de hastane vurduğunu” duyuran bir paylaşım yapmıştır.

Kısa süre sonra paylaşımı silen Naftali’nin, “Hastaneyi vuran füzenin, Gazze’den ateşlendiğini” iddia eden paylaşımlar yaparak dünya kamuoyunu manipüle etmeye çalıştığı tespit edilmiştir” i

fadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x